terapiaa part 2

1.03.2016 - 12:51 / katjalust.


terapia2p
Ja jälleen niin virkistävä terapiakäynti.

 

 

Kategoria: Yleinen.
Tagit: ,3 vastausta - “terapiaa part 2”

 1. perareikä Kirjoittaa:

  aa mä oon hakemas psykoterapeuttia tän vuoden puolella D: osaatko antaa mitään hyviä neuvoja terapeutin hakemiseen? en oo ennen ollu ja jännittää jo etukäteen 😀

 2. katjalust Kirjoittaa:

  hei onnea ensinnäkin siihen! musta terapia on varmaan oikeesti parhaita juttuja ikinä. mä en siis ole vielä edes varma millaiseksi mun terapia muotoutuu ja kuka mua sitten lopulta hoitaa. tärkeintä taitaa olla se, että se ketä tulee olemaan se tämän kertainen pitkäaikainen hoitokontakti ymmärtää esim. autisminkirjon piirteitä (mitä sulla mun ymmärtääkseni myös on). mä puhuin juuri tänään edellisen psykologin kanssa puhelimessa, joka muistutti taas että esim. as henkilöllä perinteinen psykoterapia voi olla jopa todella haitallista, jos psykologi ei ymmärrä miten autisminkirjolaisen ajattelutapa poikkeaa ehkä tavanomaisemmasta sisäisestä maailmasta.
  tämä psykologi kenellä nyt käyn, joka kai arvioi tässä jonkun kuukauden/kahden? aikana miten ja missä mua hoidetaan on perehtyneempi psykodynaamiseen terapiaan, mutta on henkilökohtaisella tasolla kiinnostunut aspergerin oireyhtymästä ja sitä kautta hankkinut siitä tietoa ja käynyt kognitiivisen terapian kursseja. olin ensin siinä käsityksessä, että tämä olisi se hoitava psykologi, mutta nähtävästi tässä nyt tahdotaan kerrankin tehdä mulle oikein kunnollinen hoitosuunnitelma.

  edellinen kuntoutus tapahtui mulla neuropsykologilla joka on perehtynyt sekä psykodynaamiseen, että kognitiiviseen terapiaan.

  eli siis niin. se mitä kannataa selvittää on ne kuntoutuspaikat, jossa on tietoa myös erilaisista neurokirjon haasteista ja sitä kautta osaavat hahmottaa paremmin sitä, millaista tukea tarvitsee. mua on aikanaan hoidettu nuorena ihan puhtaasti psykodynaamisella otteella ja se vei aika pitkälti vain syvemmälle omaan päähän ja laukaisi lopulta psykoottisia oireita, mikä ei kai ollut kovin hyvä. ei siis niin, että näin kävisi kaikilla, mutta on superhyvä, että hoitotaho ymmärtää millaisesta potilaasta on kyse.

  jos sulla ei ole vielä mitään lähetettä minnekään, niin sitten kannattaa aloitella hyvissä ajoin, koska se prosessi, että pääsee hoitoon voi olla aika mnimutkainen. mä tällä kertaa menin koululääkärille, joka lähetti mut kunnalliseen mielenterveysyksikköön, joka lähetti mut sairaanhoitopiirin neuropsykiatriseen neurologille, joka lähetti mut kaupungin mielenterveysyksikköön, joka lähettää mut ehkä pian taas yksityiseen neurologiseen kuntoutuskeskukseen 😀 waaaah.

 3. katjalust Kirjoittaa:

  oho oho tuli vähän pitkä vastaus.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus